Fotboll

Rydaholm bärgade andra raka – Nshimirimana tvåmålsskytt

Fotboll Rydaholm vände 1–2 underläge till seger 4–3, borta mot Reftele. Amin Nshimirimana låg bakom tre av målen. – Det satt långt inne idag, konstaterar tränare Magnus Schöldsten efteråt.

Det började bra för Rydaholm, när man borta mötte tabellfyran Reftele. Ledning efter bara tolv minuter, genom Nshimirimana. Därefter kom hemmalaget tillbaka och klev av planen efter första 45 minuterna med en 2–1-ledning.

Andra hann knappt börja förrän Rydaholm kvitterade, genom Leon Bujupi efter framspel av Nshimirimana. En bit in i halvleken skulle Nshimirimana slå till igen och göra 3–2 för Rydaholm.
–Han gör en riktigt bra match idag. Motståndarna har väldigt svårt att få bort honom, säger Schöldsten om sin tvåmålsskytt.

Det blev dock spännande i slutskedet av matchen. Reftele fick med nio minuter kvar av ordinarie speltid straff som gjorde att det stod lika på tre.

Bara fyra minuter senare var det åter dags för Rydaholmsgänget att ta ledningen. En ledning man höll hela vägen.
– Det blev en rejäl krigarmatch idag. Vi för spelet tycker jag och har en del bra chanser men sätter dem inte. De fick straffen efter en frispark där bollen tar på handen. Sedan har även vi en straffsituation som vi inte fick med oss, då domare tycker att vi sökte den. Men vi var värda denna segern, säger Schöldsten.

Segern innebar att man klev om Reftele i tabellen, upp på en tredje plats tillsvidare.
– Jag vill ge en eloge till hela laget idag. En stabil laginsats.

Trots två mål och en målgivande passning utsåg laget inte Amin Nshimirimana till matchens lirare, utan den gick till Adrian Shefqeti.
–Han är en gudomlig spelare och han var värd den idag, säger Schöldsten om valet.

Nu väntar ytterligare två tuffa bortmatcher för Rydaholm. Först mot Strömsnäsbruk och därefter mot Liatorp/Eneryda.

Text: Kenneth Andersson