Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kvinnor berättar: ”Det här får oss att tappa sexlusten” – 21 oväntade saker

Den förbjudna frisyren och orden som aldrig som aldrig bör yttras i sängen. Här listar tre kvinnor 21 faktorer som får dem att tappa sexlusten.

✔️ Frånstötande sexuella beteenden.

✔️ Matpreferenser och sociala markörer.

✔️  Statusprylar – klockan du absolut inte ska ha!

✔️ Hygienfrågor.

✔️  Husdjuret som inte går hem.

Ta det lugnt med astrologi-snacket om du är man och vill få till det i sängen, menar ”Helena”, 47.
Ta det lugnt med astrologi-snacket om du är man och vill få till det i sängen, menar ”Helena”, 47. Foto: Shutterstock

”Helena”, 47: Naturlig deo

1. Tror på astrologi. ”Om han börjar prata om att hans 'ascendent är i kräftan' tappar jag intresset direkt.”

2. Behov av statusprylar. ”Har han en Rolex (eller, värre, en Breitling), en Porsche cab eller liknande typisk statusmarkör har han mycket att bevisa. Det signalerar att han är så osäker att han måste bygga på sin självkänsla med dyra saker.”

3. Snålhet. ”Det här är inte bara oattraktivt utan riktigt trist. Jag menar inte alls att han alltid måste bjuda, men om han är noga med att splitta notan i två delar är det inget gott tecken. Jag var tillsammans med en riktig snåljåp en gång. Han gav mig ingen födelsedagspresent och ingen julklapp, trots att jag gav honom. Enda gången han hade med sig något när han kom hem till mig var när han hade blivit befordrad. Då passade det med en flaska champagne för att fira honom.”

Somliga går i gång på statusmarkörer, för andra har den dyra klockan en tvärtomeffekt.
Somliga går i gång på statusmarkörer, för andra har den dyra klockan en tvärtomeffekt. Foto: Wedding and lifestyle/Shutterstock

4. För stort trendfokus. ”Det är inte roligt om han ser ut som en skyltdocka och hemmet är som hämtat ur en ängslig inredningstidning. Det är inte heller kul med män som koketterar med sina skönhetsvanor. Använd gärna serum, men prata inte så mycket om det.”

5. Natur-deodorant. ”En gång var jag tillsammans med en kille som inte hade vanlig deo. Och det var som att han aldrig fick på tillräckligt mycket, det täckte inte. Han berättade att han var rädd för allt aluminium i deodoranter, och menade att det räckte med tvål och vatten. När han låg över mig var det enda jag kunde tänka på hans håriga stinkande armhålor.”

6. Oförmåga att slutföra. ”Tyvärr ett klassiskt mänskligt drag. Han börjar dammsuga men måste pausa mitt i för att pusta ut. Han börjar spackla en vägg men kommer aldrig till tapetseringen. Och så vidare...”

7. Låter som en tjej när han kommer. ”Aaaaaaah” med ljus röst.

Lilly, 42: ”För många frågor för tidigt”

1. Frågar om allt direkt. ”Jag vill att en ny partner ska ha förmågan att gissa lite, eller snarare förutsätta vad man gillar sexuellt. Chansa hellre än att fråga en massa första gången vi har sex. Alla sexologer tipsar ju om motsatsen – kommunikation – men jag ser hellre att man väntar med dessa samtal till en liten bit in i relationen. Första gångerna man ligger med varandra är det ändå så nytt och speciellt, att man sällan har ett behov av att leva ut något som faller utanför ramen för standardsex.”

2. Överdrivet med komplimanger. ”Att få en komplimang eller två är värdefullt, men ta det lugnt och begränsa dig till något du verkligen menar. De flesta kvinnor vill ha en sexpartner som verkar erfaren och lite cool med situationen – inte någon som ger sken av att inte ha sett en kvinna utan kläder på fem år.”

3. ”Roliga” färger och figurer på strumpor och kalsonger. ”Bara nej. Svart och vitt, möjligen grått, funkar jättebra.”

4. Läser feelgood och får pepp av ”klokskaper” på Insta. Otroligt oattraktivt.

5. Återkopplar ständigt till ”jaget”. ”Det finns en (vanlig) personlighetstyp som direkt måste berätta något eget, vad man än berättar. Man hinner säga ”I somras var jag ute och seglade i Kroatien och wow, vad klart vattnet var” och genast blir man avbruten med något i stil med ”Jag seglade faktiskt utanför Madagaskar och där kan man snacka om klart vatten.”

6. Vegetariska halvfabrikat. ”Han behöver inte ha kockambitioner, men han måste njuta av att äta gott och vara beredd att lägga en slant på mat. Det värsta? Vegosnubbar som lever på vegetariska halvfabrikat ur frysdisken – de är de nya Gorby's-männen.”

7. Tunnelseende vid kåthet. ”Jag gillar inte när partnern blir så kåt så den tycks gå in i en annan värld, där den inte går att nå. Det är klart man får visa att man är upphetsad, men det där tunnelseendet som vissa – tillåt mig att generalisera – män visar är avtändande, för att inte säga obehagligt.

”Åsa”, 37: ”Smeknamn på snoppen”

1. Kammar över flinten. ”Snälla ni män som gör detta, vi är inte blinda. Det är helt okej att vara tunnårig eller att raka av allt.”

2. Undulater och reptiler. ”Nördig kan vara bra, men det finns gränser. Udda husdjur som undulater väcker frågor och måste kompenseras av mycket maskulinitet för att jag ska kunna bli attraherad.”

3. Lättkränkthet. ”Det är okej att vara känslig, men när det övergår i lättkränkthet är det trist. Att kunna vara generös med sina tillkortakommanden är attraktivt.”

4. För snabb. ”Ett tips till alla män: Ta det lite piano i sängen. Gör inte saker för snabbt.”

5. Känslomässig snålhet. ”Det är okej att vilja ha tysta morgnar, att ha en dålig dag då och då och att vara sur. Men att alltid visa vad man känner, och låta det gå ut över sin partner är definitivt avtändande”

6. Smeknamn på snoppen. Inte skojigt alls, faktiskt. 

7. Bebisspråk. Bara nej.

LÄS MER: Matilda, 30: ”Ingen har rätt att tycka till om min kropp” 

LÄS MER: Så påverkar semestern risken för självkänsla

Här är svenska kvinnors vanligaste sexfrågor