Fotboll

Mardrömsminuter för Västboås – tappade 4–1 i slutskedet

Fotboll Efter två matcher låg Västboås nästsist i tabellen med noll inspelade poäng. Efter hemmamatchen mot Gnosjö där laget fick nöja sig med en poäng, 4–4, efter att ha tappat matchen i slutminuter.

Västboås har haft en trög inledning. I sin andra hemmamatch och tredje matchen för säsongen verkade allt lossna.

Efter bara sex minuter spel hade Abdou D och Gustav Olsson skrivit in sig i målprotokollet. Innan första halvleken var över hade Pontus Åqvist utökat till 3–0.

– Vi spelar så underbar fotboll under de första 45 minuter. Vi bara pushade på att inte slappna av, säger tränare Mikael Svensson om matchstarten och första halvleken.

I andra kom gästerna i gång och reduceringen till 3–1 kom efter elva minuters spel av andra halvleken.

Och det skulle bli värre.

Gnosjö fick energi av målet, även om Västboåsarna gjorde 4–1 kort efter, och började upphämtningen. Västboås tappade alltså en säker 4–1 ledning till 4–4 på bara 8 minuter i slutskedet av matchen.

–Om du innan matchstart hade sagt 4–4 mot Gnosjö hade jag tagit det alla dar i veckan. Jag har varit med så länge och vet att idrott är idrott och allt kan hända. Vi har matchen i 85 minuter och sedan tappar vi det. Svårare än så är det inte. Självklart får vi vara besvikna men detta är också något vi tar med oss, att en match är i 90 plus tillägg , säger Svensson som också tillägger:

–Att än är inte sista kortet lagt. Det är många matcher kvar och mycket poäng att spela om. Och jag är övertygad om att poängen kommer trilla in.