På fotot framför den senaste maskininvesteringen från Prima Power/Din Maskin ser vi produktionsansvarig Erika Algotsson Jobro, Rasmus Timvik maskinsäljare Din Maskin och produktionschef Lars Carlsson Jobro. Vi ser också växelbordet (olika fixtureringar) på bilden där man snabbt kan växla detalj.

– Vårt samarbete med Din Maskin intensifieras med ett gemensamt mål att öka tillgänglighet och produktivitet i hela vårt företags maskinpark inom laserskärning. Vi har nu fem 5-axliga lasrar och två planlasrar i koncernen, säger Lars Carlsson.

Och nu har man investerat i ytterligare en 5-axlig fiberlaser.

Jobro Plåtkomponenter är ett kunskapsföretag specialiserade på tillverkning av komplexa plåtdetaljer i prototypserier, förserier och serieproduktion i lägre volymer. Jobro har gedigen kunskap inom verktygskonstruktion och produktion vilket är grunden för prototyp- och förserier i serietillverkningskvalitet. Företaget har en unik process och alla moment från simulering till färdig detalj i eget hus vilket möjliggör korta ledtider och hög flexibilitet vid konstruktionsförändringar under utvecklingsprocessen. Jobro har en modern utrustning och investerar kontinuerligt för att höja produktiviteten samt bredda kunderbjudandet.

Vi är på väg, mot en alltmer elektrisk värld och det för med sig stora förändringar i samhället. Det är en kraftfull trend som är bra för svensk industri och det är bra för verkstadsindustrin och det är bra för företaget Jobro som vi besöker idag. Det sker otroligt mycket med elektrifiering just nu. En del kommer automatiskt i och med att processer automatiseras, men det finns även mer långsiktiga ambitioner inom industrin om att få bort fossila utsläpp och skapa en mer hållbar värld. Fordonsindustrin är stora kunder till Jobro och här ser vi en satsning på eldrift och en batteriteknologi som är under ständig utveckling. Här ser all fler elektrifieringen som en nyckelkomponent för att minska koldioxidutsläppen inom den gigantiska transportsektorn i världen.

Laser Next från Prima Power är enligt maskintillverkaren, världens snabbaste 3D-maskin. Den erbjuder cykeltidsreduktioner med upp till 25% jämfört med liknande maskiner på marknaden. Maskinen tar liten plats både som stand-alone maskin och då den ansluts till en produktionslinje och upp till tre maskiner kan seriekopplas. Den upptar då 40% mindre golvyta jämfört med tidigare modeller. Sammantaget ger det en produktivitetsökning generellt med upp till +80 % per kvm plåt, säger man från maskintillverkaren Prima Power.
Laser Next från Prima Power är enligt maskintillverkaren, världens snabbaste 3D-maskin. Den erbjuder cykeltidsreduktioner med upp till 25% jämfört med liknande maskiner på marknaden. Maskinen tar liten plats både som stand-alone maskin och då den ansluts till en produktionslinje och upp till tre maskiner kan seriekopplas. Den upptar då 40% mindre golvyta jämfört med tidigare modeller. Sammantaget ger det en produktivitetsökning generellt med upp till +80 % per kvm plåt, säger man från maskintillverkaren Prima Power.

Vi får en frågestund med produktionsledaren Erika Algotsson och produktionschef Lars Carlsson på Jobro´s fabrik i Ulricehamn och första frågan som går till Lars lyder; Hur ser marknaden och branscherna ut i den värld som ni dagligen lever i.

– För att besvara den frågan tycker jag att vi backar 7 år, för då bestämde sig företagsledningen på Jobro att man skulle satsa på att bli en leverantör till fordonsindustrin. Då behöver man olika certifieringar som är krav. ISO 9000 är en grundcertifiering som många inom tillverkningsindustrin implementerar men här pratar vi om IATF -standarden, som är specifik för fordonsindustrin som innehåller processkrav för kvalitetsledningssystem som driver på ständiga förbättringar, förebyggande av fel och minskning av variation och slöseri i leveranskedjan, förklarar Lars Carlsson och fortsätter;

– Vidare har vi också certifierat oss enligt VDA och detta påvisar vår förmåga att på ett effektivt och ändamålsenligt sätt uppfylla kundernas krav.

– Våra certifieringar blev något av starten på vår tillväxtresa från ”verkstad till industriföretag” om man kan säga så.

Idag expanderar företaget genom en allt större och effektivare maskinpark. Företaget omsatte 98 miljoner 2017 och 2022 hamnade vi på 214 miljoner. En 100 % ökning och tittar vi på antalet anställda så var man 50 personer 2016 och 2022 120.

Med på mötet är Erika Algotsson som är produktionsledare för 2D och 3D laser.

– Tittar vi tillbaka i tid, så minns jag att när jag började arbeta här som maskinoperatör 2012 så var vi 20 anställda. Så företagets utveckling är imponerande och vi ser med stor tillförsikt in i framtiden. Innan du går ska du få se vår utbyggnad här intill på 3 000 kvm produktionsyta som tillför mer kapacitet och plats för fler maskiner och mer teknik. Vi får ett mycket bättre flöde och fler pusselbitar i våra tillverkningsprocesser som gör oss mer produktiva, vilket är ett måste för vi lever i en hårt konkurrensutsatt miljö, säger Erika.

Jobro AB har med sin unika kompetens inom verktygsmakeri och produktionsteknik i kombination med förmågan att hantera stora och komplexa projekt blivit en ledande leverantör av prototyper och korta produktionsserier. Efterfrågan på prototyper och kortare serier ökar drivet av att marknaden efterfrågar ny design, fler varianter, kortare cykler, mer komplexa produkter och ökade kvalitetskrav.

Färdigformad plåtdetalj efter 3D fiberlaserskärning.
Färdigformad plåtdetalj efter 3D fiberlaserskärning.

Vi frågar Erika och Lars om vad man har för maskinkrav rent tekniskt när man gör nyinvesteringar i sin maskinpark?

– Vi har stor erfarenhet av den 5-axliga laserskärtekniken som är ”hjärtat” i vår produktion. Med fiberlasertekniken sänker man skärtiderna dramatiskt och dessutom är driftskostnaderna låga jämfört med Co2 tekniken, säger Lars.

– Prototyp- och korta serier är det som gäller och då är reducerade ställtider sett stort plus. Tidsåtgången från inmatning av en 3D-ritning till färdigproducerad detalj är nere i några få minuter. Alla industriföretag är ute efter en ökad produktionstakt, möjlighet att bredda produktionen ytterligare utan minskad kvalitet är andra parametrar för en lönsam verksamhet och då gäller det för oss att ha rätt fokus för vår verksamhet, säger Erika och fortsätter;

– Vår nya maskin är utrustad med ett växelbord vilket ger en snabbare produktionstid för våra plåtdetaljer. Operatörerna arbetar mycket med fixturering och off-lineprogrammering plus att optimera skärdata beroende på materialets tjocklek och komplexitet.

Koncernen JCE Invest består idag av tillverkningsenheter i Ulricehamn – Jobro som vi besöker idag och även i Jönköping (tidigare Prototal) och JMT Models & Tools i Bankeryd.
Ambitionen är att expandera verksamheten ytterligare och bli Europas ledande prototyp- och lågserietillverkare av komplexa plåtdetaljer.

Maskinleverantör och teknik.

Vi ber ansvarig maskinsäljare Rasmus Timvik på Din Maskin att berätta lite om behovet som finns hos en tillverkare av Jobro´s kaliber och tekniska fakta kring den senaste maskininvesteringen.

– Jobro Sheet Metal Technology AB som är en legotillverkare av prototyper och lågvolymserier av komplexa plåtdetaljer har investerat i en ny fiberlaser från tillverkaren Prima Power och leverantören Din Maskin. Det handlar om modell LaserNext EVO 2130, 5-axlig 3D-fiberlasermaskin designad, utvecklad, tillverkad och testad för bland annat tillverkning av bilkomponenter, särskilt HSS-delar, med en förstklassig prestanda, kort cykeltid och utmärkt kvalitet och tillförlitlighet. LaserNext 2130 har designats och utvecklats till en volymmaskin och är enormt driftsäker.

Varför tror du att valet blev Din Maskin och Prima Power?

– Hållbarhet, driftsekonomi samt leveranssäkerhet är några utav nyckelorden som gör att vi åter får förtroende att leverera.

– Vi har även en serviceorganisation som är helt unik på marknaden när det gäller kompetens, erfarenhet, tillgänglighet och personlig kontakt. Det är våra fantastiska tekniker som med ett enormt engagemang och hjärta gör det möjligt för oss på Din Maskin att få återkommande affärer och ett tätt samarbete med ett så fantastiskt företag som Jobro, säger Rasmus Timvik.

Mjukvara från TEBIS som erbjuder speciallösningar för 3D- laserskärning, laserhärdning och laserpåsvetsning. Alla dessa lösningar har utvecklats i praktiken och i nära samarbete med kunder. Man pratar till exempel om skapande av 5-axliga laserskärningsprogram. Att effektivt skapa installationsfixturer, tillämpa olika strategier och metoder för skärprogram och införliva och hantera ändringar i programmen.

Skuren plåtdetalj som i många fall med sin komplexitet först laserskurits i en 2D laser, sedan vidare till pressning och slutligen hamnar i 3D lasern för slutformning.
På fotot ser vi Erika Algotsson och Jouni Takkinen.
Skuren plåtdetalj som i många fall med sin komplexitet först laserskurits i en 2D laser, sedan vidare till pressning och slutligen hamnar i 3D lasern för slutformning. På fotot ser vi Erika Algotsson och Jouni Takkinen.

Om vi tittar in i framtiden vad ser vi då inom maskinutveckling?

– Vår partner Prima Power jobbar sedan en tid med att genom hjälp av Artificiell intelligens (AI) analysera data i plåtbearbetning och identifiera mönster som kan vara svåra för oss människor att upptäcka. Detta kommer att öka effektiviteten, produktkvaliteten och samtidigt minska spill i produktion.

– Lägg dessutom till fördelarna med IoT-teknologierna, som erbjuder realtidsövervakning av processer. Detta möjliggör snabba justeringar och förbättringar. Föreställ dig också avancerat underhåll, där vi kan minska både driftstopp och underhållskostnader.

– Framtidens plåtbearbetning står för dörren, och den är digital, effektiv och precis, avslutar Rasmus Timivik maskinsäljare Din Maskin i Värnamo AB.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here